19 Rahasia Keistimewaan Wanita

19 Rahasia Keistimewaan Wanita Do'a wanita lebih makbul daripada lelaki karena sifat penyayang yang lebih kuat daripada lelaki, Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda Ibu lebih penyayang daripada Bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia, Wanita yang solehah itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh, barang siapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seperti orang yang senantiasa menangis

Karena takut Allah SWT dan orang yang takut Allah SWT akan diharamkan api neraka keatas tubuhnya, barang siapa yang membawa hadiah barang, makanan dari pasar kerumah lalu diberikan kepada keluarganya, maka pahalanya seperti bersedakah. Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barang siapa yang menyukai akan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail A.s, Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya, akan tinggal bersama aku ( Rasulullah SAW ) di dalam surga.

Rahasia Keistimewaan Wanita


19 Rahasia Keistimewaan Wanita

Rahasia Keistimewaan Wanita


Dibawah ini ada 19 rahasia Keistimewaan Wanita silahkan disimak :
 1. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Doa wanita itu lebih makbul daripada lelaki kerana sifat penyayang yanglebih kuat daripada lelaki. Ketika ditanya kepada Rasulullah SAW akan hal tersebut, jawab baginda , " Ibu lebih penyayang daripada bapak dan doa orang yang penyayang tidak akan sia-sia."
 2. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Wanita yang solehah (baik) itu lebih baik daripada 1000 lelaki yang soleh.
 3. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Barangsiapa yang menggembirakan anak perempuannya, derajatnya seumpama orang yang sentiasa menangis kerena takut akan Allah . Dan orang yang takut akan Allah SWT akan diharamkan api neraka ke atas tubuhnya.
 4. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Wanita yang tinggal bersama anak-anaknya akan tinggal bersama aku(Rasulullah SAW) di dalam surga.
 5. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Barangsiapa membawa hadiah (barang makanan dari pasar ke rumah lalu diberikan kepada keluarganya) maka pahalanya seperti melakukan amalan bersedekah . Hendaklah mendahulukan anak perempuan daripada anak lelaki. Maka barangsiapa yang menyukakan anak perempuan seolah-olah dia memerdekakan anak Nabi Ismail.
 6. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Surga itu di bawah telapak kaki ibu.
 7. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Barangsiapa mempunyai tiga anak perempuan atau tiga saudara perempuan atau dua anak perempuan atau dua saudara perempuan lalu dia bersikap ihsan dalam pergaulan dengan mereka dan mendidik mereka dengan penuh rasa takwa serta sikap bertanggungjawab, maka baginya adalah surga.
 8. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila memanggil akan dirimu dua orang ibu bapakmu, maka jawablah panggilan ibumu terlebih dahulu.
 9. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Daripada Aisyah r.a." Barangsiapa yang diuji dengan sesuatu daripada anak-anak perempuannya lalu dia berbuat baik kepada mereka, maka mereka akan menjadi penghalang baginya daripada api neraka.
 10. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Wanita yang taat berkhidmat kepada suaminya akan tertutuplah pintu-pintu neraka dan terbuka pintu-pintu surga. Masuklah dari mana-mana pun pintu yang dia kehendaki dengan tidak dihisab.
 11. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Wanita yang taat pada suaminya, maka semua ikan-ikan di laut, burung diudara, malaikat di langit, matahari dan bulan semua beristighfar baginya selamamanya dia taat kepada suaminya serta menjaga solat dan puasanya.
 12. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Aisyah r.a berkata, "Aku bertanya kepada Rasulullah, siapakah yang lebih besar haknya terhadap wanita?" Jawab Rasulullah SAW "Suaminya." " Siapa pula berhak terhadap lelaki?" Jawab Rasulullah SAW, "Ibunya."
 13. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Perempuan apabila sembahyang lima waktu, puasa di bulan Ramadhan,memelihara kehormatannya serta kepada suaminya, masuklah dia dari pintu surg amana saja yang dikehendaki.
 14. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Tiap perempuan yang menolong suaminya dalam urusan agama, maka Allah SWT memasukkan dia ke dalam surga terlebih dahulu daripada suaminya (10,000tahun).
 15. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila seseorang perempuan mengandung janin dalam rahimnya , maka beristighfarlah para malaikat untuknya. Allah SWT mencatatkan baginya setiap hari dengan 1,000 kebajikan dan menghapuskan darinya 1,000 kejahatan.
 16. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila seseorang perempuan mulai sakit hendak bersalin, maka Allah SWT mencatatkan baginya pahala orang yang berjihad pada jalan Allah.
 17. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila seseorang perempuan melahirkan anak, keluarlah dia dari dosa-dosa seperti keadaan ibunya melahirkannya.
 18. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila telah lahir anak lalu disusui, maka bagi ibu itu setiap satu tegukan daripada susunya diberi satu kebajikan.
 19. Rahasia Keistimewaan Wanita adalah Apabila semalaman seorang ibu tidak tidur dan memelihara anaknya yang sakit, maka Allah SWT memberinya pahala seperti memerdekakan 70 orang hamba dengan ikhlas untuk membela agama Allah SWT.
19 Rahasia Keistimewaan Wanita Semoga dapat bermanfaat.
19 Rahasia Keistimewaan Wanita dirangkum dari berbagai sumber.

Baca juga Wanita Lebih Cantik Pake Jika Jilbab

Tidak ada komentar untuk "19 Rahasia Keistimewaan Wanita"